[...] że dostarczasz pełen zestaw aminokwasów do organizmu. Najlepsze połączenia umożliwiające uzupełnianie się aminokwasów i tym samym pełniejsze ich wykorzystanie to na przykład ryż z fasolą lub soczewicą, albo płatki zbożowe z mlekiem. Podobnie w przypadku suplementów - najlepsze efekty daje stosowanie złożonych preparatów zawierających łatwo [...]
[...] konkretnie tą ilosc nabiału na max. 50g 1x dziennie (słownie: JEDEN raz dziennie) zarówno w pierwszych 4 tygodniach, jak i do końca trwania konkursu. f. zboża: owies, ryż lub quinoa dozwolone 1x dziennie (wyjątek stanowią wegetarianie, dla których są dostępne w ilościach nieograniczonych), reszta zbóż niedozwolona g. warzywa strączkowe: [...]
[...] organizmu bardzo niekorzystne - zwłaszcza otyłość i cukrzyca, które pociągają za sobą kolejne, bardzo poważne schorzenia. Popularnym źródłem węglowodanów są ziarna: zboża, ryż, kukurydza, nasiona roślin strączkowych: groch, fasola, bób, soczewica, soja oraz rośliny okopowe: ziemniaki, buraki cukrowe. Do tycia szczególnie przyczyniają się [...]
[...] się szybko, przez co zapobiegają katabolizmowi powysiłkowemu (jeśli zjemy je ok 20-60 minut po treningu). Typowe węglowodany proste to owoce, miód, pieczywo białe, biały ryż. 3. Spożywajcie produkty zawierające błonnik. Błonnik poprawia przyswajanie węglowodanów i aminokwasów przez organizm. Dobrym źródłem jego są płatki owsiane, warzywa [...]
[...] źródeł ( ryby, soja, chuda wołowina, piersi z kurczaka lub indyka, chudy twaróg, chudy jogurt i chude mleko). * Jedz głównie węglowodany złożone ( fasola, brązowy ryż, soczewica, ziemniaki, kukurydza, płatki owsiane). * Od czasu do czasu odpuść sobie - nie wahaj się przed zjedzeniem kawałka pizzy podczas oglądania meczu w [...]
[...] węglowodany: 1-2 g/kg masy ciała; białko 0,15-0,25g/kg masy ciała. Preferowanym źródłem węglowodanów są produkty skrobiowe o niskim indeksie glikemicznym takie jak: brązowy ryż, płatki owsiane, kasza jęczmienna, pumpernikiel, soczewica. Węglowodany o wysokim indeksie glikemicznym mogą powodować nadprodukcję insuliny, która w trakcie treningu [...]
[...] redukując tzw. oponę brzuszną. Po raz pierwszy dowody w tej sprawie, przedstawiła Tanya Zuckerbrot, autorka książki „The F-Factor Diet“. * Pełne ziarna Ciemny ryż i płatki owsiane są także dobrym spalaczem tłuszczu. Wybierając produkty z półki sklepowej, zwróć uwagę, aby były to produkty w 100% pełnoziarniste. * Przyprawy [...]
[...] jabłkiem, banan, jogurty naturalne 0% cukru były kiedyś, ale obecnie z nich rezygnuję, jajka, pomidory, awokado, czasem wpadnie styropian, zdarza się kasza jaglana albo ryż, ser kozi, wędlina z piersi indyka, nie dzielę posiłków na obiadowe i nieobiadowe, jak mam ochotę na ryż i kotleciora z rana to go pożeram. Co lubisz jeść na obiad : [...]
Czesc, Z tematem ditey milem do czynienia kilka lat temu, zreszta glownie z pomoca informacji zawartych na forum. Barka samozapracia i motywacji nie przyniosly w dluzszej perspektywie oczekiwanego efektu. Dodatkowo obrany tryb zycia, kolacjki biznesowe, zmaina klimatu i kuchni byly glownym powodem tego tendencji na +. Kiedy waga przekroczyla [...]
Co wy na to? zastanawiam sie nad jej dobrym i włym wpływem? >>> W diecie połączeń dzieli się węglowodany na "dobre" (chleb, zboża, pełnoziarnisty ryż, biała fasola, soczewica itd.) i "złe" (słodycze, ciastka, produkty oczyszczone, jak ryż przemysłowy, białe pieczywo). Węglowodanów (chleba, produktów zawierających skrobię, np. ziemniaków) nie [...]
[...] że dostarczasz pełen zestaw aminokwasów do organizmu. Najlepsze połączenia umożliwiające uzupełnianie się aminokwasów i tym samym pełniejsze ich wykorzystanie to na przykład ryż z fasolą lub soczewicą, albo płatki zbożowe z mlekiem. Podobnie w przypadku suplementów - najlepsze efekty daje stosowanie złożonych preparatów zawierających łatwo [...]
Zainteresowanie selenem i jego znaczeniem dla organizmu znacznie wzrosło w ostatnich latach. Spożycie selenu w Europie maleje, a jednocześnie pojawia się coraz więcej obaw, że niewielkie jego niedobory mogą zwiększać ryzyko takich chorób przewlekłych, jak choroby nowotworowe i choroby układu krążenia. Czy rzeczywiście istnieje takie zagrożenie i [...]
[...] jabłko, lato sezonowe) lub przełożone twarogiem z bananem, naleśniki pełnoziarniste z nadzieniem(wszystko z dodatkiem kakao) Co lubisz jeść na obiad : ryba (miruna, łosoś), ryż brązowy, 1x w tyg.ziemniaki, kasza gryczana, soczewica zielona i czerwona, pulpety/spaghetti domowe 100%+makarony pełnoziarniste, frykadelki rybne Co jako przekąskę : [...]
[...] miesiące), po czym przytyłam 2 kg. Bardzo dobrze się na niej czułam, wyrobiłam sobie (wreszcie!) dobre nawyki żywieniowe. Co jem: ‒ zboża (produkty o niskim IG): brązowy ryż, makaron Durum, chleb żytni lub orkiszowy, kaszę gryczaną, kasze jaglaną (ona ma akurat wysoki IG, ale jest b. zdrowa), jęczmienna, płatki owsiane, orkiszowe, żytnie, [...]
[...] początku oczywiscie teraz razem z wagą zwiekszyłem zapotrzebowanie na kalorie aby minimalnie tyć w diecie znajdują sie takie produkty jak Jajka codziennie praktycznie po 4 ryż kasza serki wiejskie ciemne pieczywo banany jabłka jogurty białkowe pierś z kurczaka Białko z mlekiem soczewica czasem słonecznik by podbic tłuszcze ryby i czasem rownież [...]
oto moje rady: DIETA 1000 kcal: zaleca zjadanie 5 niewielkich posiłków dziennie. Muszą być możliwie równo rozłożone w czasie(przerwy między nimi nie powinny być krótsze niż 3 godziny). Nie wolno nic podjadać między posiłkami, ale można pić niegazowaną wodę mineralną (1,5-2 litry dziennie). Najważniejsze w tej diecie jest to, że wszystko co zje się [...]
[...] spożywanie węglowodanów prostych oraz cukrów o wysokim IG (Indeks glikokemiczny) w ciągu dnia. Do tych ostatnich należą produkty węglowodanowe wysoko przetworzone jak np. ryż biały, płatki kukurydziane, pieczywo białe, cukier stołowy... Jeżeli należysz do takich ludzi, najlepszym rozwiązaniem będzie stopniowe eliminowanie z jadłospisu tego [...]